Suklaakaurapikkuleivät

Ehkäpä minä kuitenkin laajennan blogini sisältöä myös leivonnan puolelle.  Ensimmäiseksi saatte suklaakaurapikkuleipien ohjeen, jonka olen vuosien saatossa muokannut sopivaksi.  Alkuperäinen ohje on pienestä amerikkalaisesta Hershey’s vihkosesta, mutta jo alkuperäisen ohjeen nimestä ” Oatmeal Butterscotch Cookies” voi päätellä, että minun ohjeessani on alkuperäisestä jäljellä enää ne kaurahiutaleet.

Suklaakaurapikkuleivät

Kuva

200 g margariinia

1,75 dl sokeria

1,75 dl ruokokidesokeria

2 munaa

(1 tl vaniljauutetta)

3 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

7,5 dl kaurahiutaleita (ei pikakaura)

200 g suklaata (kuvassa olevissa on 100 g valkoista suklaata ja 100 g tummaa suklaata)

1. Pilko suklaa.  Suklaa saa jäädä kohtuullisen suuriksi paloiksi:

Kuva

2. Laita uuni lämpenemään 175 astetta normaali uuni tai 160 astetta kiertoilmauuni.

3. Sekoita pehmeä margariini ja sokerit

4. Lisää munat yksitellen, vatkaa hyvin.  Jos haluat lisätä vaniljauutetta, lisää se nyt.

5. Sekoita ruokasooda jauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan.

6. Lisää kaurahiutaleet ja suklaanpalaset ja sekoita.

7. Laita pellille ruokalusikalla kokkareita, mutta ei liian lähelle toisiaan.  Tästä taikinasta tulee noin 36-40 pikkuleipää.

8. Paista noin 12 minuuttia.  Pikkuleivät saavat jäädä keskeltä hieman pehmeiksi.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s