Raitapaita

 

Nuorimmaiselleni viime talvena tekemäni villatakki oli jäänyt jo hieman pieneksi, joten oli aika tehdä uusi lämmike täksi talveksi.  Löysin kivan raitapaidan ohjeen Modasta 5/2011, ja loin silmukat kotona ohjeen mukaan.  Silmukoiden luonnin jälkeen neuletyö lähti kanssani luennolle, mutta ohje unohtui kotiin.  Niinpä sitten raidoittelin paitaa ihan omasta päästäni, enkä voinut muutenkaan seurata ohjetta.  Mutta ihan kiva siitä tuli mielestäni näinkin:

Ohje: Moda 5/2011 mukaillen
Lanka: Viininpunainen ja beige Sandnes Sisu, tummanruskea Fortissima Alpaka

Sain iloisen yllätyksen miehen työkaverilta:

Mieheni työkaveri oli löytänyt roskista jätesäkillisen lankaa, otti ne talteen, ja toimitti ne mieheni kautta minulle, koska tiesi minun neulovan paljon.  Langat ovat ilmeisen vanhoja.  Hintalaput ovat selvästikin markka-ajalta ja arvioisin lankojen olevan 70- ja 80-luvuilta.  Kuvasta ei oikein näy, mutta useimmat langat ovat pörröisiä ja/tai kimaltelevia.  Eivät siis ihan sellaisia, joita minä itse ostaisin.  Mutta ehkä näistä vielä jotakin syntyy.  Nuorin tytär ihastui vasemmassa yläkulmassa olevaan lankaan, joka on Novita Angel Hair nimeltään, kimaltelevaa ja pörröistä 🙂  Siitä pitänee siis tyttärelle kehitellä jotain.  Nämä langat ovat valitettavasti tainneet asustaa vuosikymmeniä tupakoivassa kodissa, ja mietinkin nyt tässä, että mahtaako tupakanhajua saada langoista mitenkään pois.  Onko kellään mitään vinkkiä?

4 responses to “Raitapaita

  1. Olen kerran ostanud kirpparilta lankoja, joissa tuntui tupakanhaju. Vyyhditin villalangat ennen neulomista ja kastelin huuhteluaineveteen, se ainakin auttoi. Voi tietenkin olla, että haju lähtee ajan kanssa itsestäänkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s