Perinteisestihän Runebergin torttuihin kuuluu mantelia, mutta minä tällaisena allergikkona, joudun leipomaan omani ilman mantelia. Tässä kohtalotovereille resepti:
200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2,5 dl korppujauhoja
Koristeluun:
vadelmahilloa
tomusokeria
1. Vaahdota rasva ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen, vatkaa hyvin.
3. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja sen jälkeen rasva-sokeri-munavaahtoon.
4. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
5. Kostuta halutessasi punssilla tai rommilla. Koristele vadelmahillolla ja vesi-tomusokerikuorrutteella.
Nyt kyllä ihan tosissaan iski makeannälkä, voi kun edes yhden saisin 🙂
Eivät runebergin tortut välttämättä mantelia kaipaa, vadelmahillo on paljon tärkeämpää 🙂
Kivan näköisiä ja kuten joku jo mainitsikin, niin eivät ne välttämättä mantelia tarvitse… Itse joskun käyttänyt murkattuja piparkakkuja…