Usvaa keväthangella

DSC06528 (600x800)

Torkkupeitto
Malli: Mary Oljen ”Virkattuja vuodepeitteitä” kirjasta
Lanka: Novita Usva

Ulkona on niin ihana auringonpaiste, että intouduin valokuvaamaan hieman enemmänkin.  Anteeksi siis tämänkertainen kuvapaljous.

DSC06529 (600x800)

Minulta jäi aiemmin Usvasta tekemäni paidan jäämistönä vielä 300 g Usvaa jäljelle.  Virkkasin jäljelle jääneestä langasta kolmiohuivin.  Nuorimmaiseni kietoutui huiviin, ja kysyi, tekisinkö hänelle samanlaisen peiton.  Niinpä minä täydensin kolmiohuivin peitoksi.  Tosin lankaa piti hakea vielä 600 g lisää.

DSC06530 (800x600)

Peitossa käyttämäni ympyrä kuvio löytyi Mary Oljen kirjasta ”Virkattuja vuodepeitteitä”.  Malli on hyvin yksinkertainen, mutta silti näyttävä.  Saatan joskus toistekin tehdä jotain tuota mallia käyttäen.

DSC06532 (600x800)

Aivan kuten tästä Usvasta paitaa neuloessani arvelinkin, niin tämä lanka näyttää paremmalta virkattuna kuin neulottuna, eikö vain.  Peiton koko on noin 120 cm x 150 cm + päätyjen kolmiot.

DSC06526 (800x600)

Minulle jäi peiton valmistuttua iso kasa keränloppuja, sillä en halunnut tehdä paloja niin, että olisin joutunut palan keskellä jatkamaan uudesta kerästä, se olisi sotkenut värin liukumisen.  Kerien lopuista virkkasin pikaisesti patalapun.  Ja virkkasin sen tosiaankin pikaisesti.  Jotakin meni jossain vaiheessa lisäyksissä pieleen, eikä siitä tullut aivan neliö.  Mutta ei minua huvittanut purkaakaan, sillä omaan käyttöön tämä oli joka tapauksessa menossa.

 

Aurinkoista sunnuntaita kaikille!

Mainokset

6 responses to “Usvaa keväthangella

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s