Väliyllätys SNY:ltäni ja amaryllikseni

DSC06536 (600x800)

Sain Salaiselta NeuleYstävältäni tällaisen lehden väliyllätyksenä.  Varsinainen paketti on kuulemma tulossa hieman myöhemmin.  Minulla ei tuota lehteä ollut ennestään, onneksi.  Selasin lehden jo pikaisesti läpi ja siinä oli useampikin kiva sukka- ja huiviohje.  Kyllä niistä taatusti joku tulee toteutetuksikin vielä lähiaikoina, kunhan lueskelen lehden hieman tarkemmin ja osaan tehdä päätöksen, että mitä teen.

DSC06535 (600x800)

Minulla on tunnetusti viherpeukalo keskellä kämmentä.  Minun hoidossani menestyvät vain kasvit, jotka eivät erityisempää ja säännöllistä hoitoa tarvitse.  Maatiaisamaryllis on ilmeisesti sellainen kasvi.  Uskollisesti se kukkii pari kertaa vuodessa, vuodesta toiseen.  Tämän amarylliksen oma äitini on ottanut mukaansa omasta lapsuuden kodistaan pois muuttaessaa joskus 60-luvulla.  Minä sain sen mukaani, kun muutin pois kotoa 80-luvulla.  Mutta en antanut tätä vanhimmalle tyttärelleni hänen muuttaessaan pois kotoa, koska tämä on niitä harvoja kasveja, jotka minä saan pysymään hengissä.  Tämän talven aikana minulta on kuollut jo juoru, muratti ja rönsylilja.  Niiden kaikkienhan pitäisi olla helppoja hoidettavia, mutta ehkä ne kuitenkin tarvitsevat kastelua vähän useammin kuin mitä minä muistan kastella.  Fiikus ja paavalinviuhka ovat maatiaisamarylliksen lisäksi kasveja, jotka olen saanut pysymään hengissä jo yli kymmenen vuotta.  Niitä voisi siis myös suositella maatiaisamarylliksen lisäksi muille ei niin viherpeukaloisille.

Mainokset

4 responses to “Väliyllätys SNY:ltäni ja amaryllikseni

 1. Kiva, että yllätys tullut perille ja sinulta ei tuota lehteä löytynyt.
  Pakettikin tulee nopeammin kuin ajatteletkaan, joten kannattaa seurata postia… Paketista vaan nyt jäi yksi yllätys pois, mutta laitan sen jälkikäteen tulemaan.

 2. Hieno ylläri!
  Itse olen kyllä rönsyliljan saanut pidettyä hengissä, koska en itsekään ole mikään viherpeukalo (unohtuu tuo kastelupuoli).. Orkidea on lempikukkani ja toinen orkideoista on vuoden tauon jälkeen jotain ruvennut kasvattamaan: kaksi uutta vanaa/lehteä lähtenyt kasvamaan toisesta varresta ja toisessa varressa on myös jotain lähdössä kasvamaan :D. aika näyttää, että mitä :).
  Peikonlehden hankin myös, että tiedä tuota, mitä sille käy 😀

 3. Kivan näköinen ylläri.
  Enpä sanoisi olevan viherpeukalon keskellä kämmentäsi, kun niin kauan olet saanut amrylliksesi pysymään hengissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s