Pashaa ja kulitsaa

DSC02804 (800x600)

Pasha

1,2 kg rahkaa

4,5 dl kermaa

12 keltuaista

10 rkl hedelmäsokeria

2 rkl vaniljasokeria

n. 5-6 dl marmelaadia pilkottuna tai rusinoita

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita rahkan joukkoon muut ainekset, viimeiseksi kermavaahto.

Kaada seos kostealla sideharsolla vuorattuun pasha-muottiin.  Käännä sideharson reunat päälle.  Laita astiaan valumaan noin vuorokaudeksi.

Kumoa pasha lautaselle ja koristele halutessasi hedelmänpaloilla, marmelaadilla, kirsikoilla tms.

 

Kulitsa

4 dl maitoa

50 g hiivaa

2 munaa

4 dl sokeria

n. 1 kg vehnäjauhoja

300 g voita

2 rkl kardemummaa

2 rkl vaniljasokeria

2 dl rusinoita

Sekoita yhteen haalea maito, 2 dl sokeria ja hiiva.  Vatkaa joukkoon noin puolet jauhoista ja jätä juuri nousemaan leivinliinalla peitettynä noin puoleksi tunniksi.

Vatkaa munat ja 2 dl sokeria vaahdoksi.  Sekoita munavaahto taikinaan.

Lisää mausteet ja jauhoissa pyöritetyt rusinat.

Alusta taikinaan loput jauhot ja sulatettu haalea voi.

Anna taikinan kohota puoli tuntia leivinliinalla peitettynä.

Laita uuni lämpenemään 225 °C.

Laita taikina kakkuvuokaan, mieluiten irtopohjavuokaan tai leivo limpuksi.

Anna kohota vielä kerran noin puoli tuntia.

Paista 20 min 225 °C, laita kulitsan päälle leivinpaperi ja alenna uunin lämpö 180 °C:seen.  Paista vielä noin 1 tunti.

Anna jäähtyä kunnolla ennen kuin yrität ottaa vuoasta pois.  Kulitsa on hyvin helposti murenevaa!

Maukasta pääsiäistä!

Mainokset

2 responses to “Pashaa ja kulitsaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s