Saapassukat

Pitkänhuiskeat sukat

DSC07575 (600x800)

Pitkänhuiskealle tytölle

DSC07578 (600x800)

Näiden sukkien ohje löytyy nimellä saapassukat Madeline Westonin kirjasta ”Upeat kirjoneulesukat”. Kirjan suomenkielinen nimi on kyllä varsin harhaanjohtava, sillä vain murto-osa kirjan ohjeista on kirjoneulesukkiin. Eivät nämäkään siis ole kirjoneuletta vaan palmikkoa. Kirjan alkuperäinen nimi on ”Country Weekend Socks”, joten mitähän suomentaja on oikein ajatellut kirjan nimeä kääntäessään. Lankana näissä on Nalle Taika, enkä kyllä tällä kertaa tehnyt ihan ohjeen mukaan, sillä mielestäni pohkeen kavennukset olivat ohjeessa ihan tyhmästi, joten ne ovat näissä sukissa eri tavalla. Ohjeessa oli tehty tiimalasikantapää, mutta se ei minun mielestäni istu jalkaan kovin hyvin, joten tein tavallisen kantapään.

Pitää palata vielä tuohon minun edellisessä postauksessani mainitsemaani ”maissipeltooni”. Joku kissa kävi vielä parina yönä sinne kikkaransa tekemässä, mutta nyt se on ilmeisesti löytänyt jostain paremman paikan. Eipä tuolla minun maissipellollani enää mitään tuhottavaa olekaan. Se näyttää nyt tältä:

DSC07579 (600x800)

Alunperin maissintaimia oli kolmekymmentä. Nyt on jäljellä enää kuusi, joissa on vielä jotain vihertävää jäljellä, mutta nekin ovat aivan maata vasten painuneita. Eipä taida tulla maissisatoa tänä vuonna. Mielenkiintoista on, että istutin molempiin päihin samettikukan taimia, ja ne ovat saaneet olla rauhassa. Pitänee ensi kesänä kokeilla ja istuttaa samettikukkia vähän joka puolelle, jos vaikka sitten kissat jättäisivät viljelykseni rauhaan. Tiedän, että samettikukkien pitäisi pitää etanat ja kotilot loitolla, sen vuoksi olen niitä istutellut, mutta taitavat tehota kissoihinkin.

 

Mainokset

4 responses to “Saapassukat

  1. Kauniit sukat ja nätisti istuvat jalkaan. Meillä on pupu yöllä käynyt syömässä orvokit ruukusta, vaikka vihreää ruohoa olisi yllin kyllin ympärillä. Samettiruusut ovat kauniita kukkia, mutta kylmänarkoja.

  2. Kivat pitkävartiset sukat! Olen itsekin ostanut kerän samaa lankaa, pidän tuosta väristä!
    Harmi, jos kissoista on riesaa. Joitakin karkoituskonsteja varmasti on. Jostain olen lukenut, etteivät tykkää appelsiinin tuoksusta ja olen kerran laittanut appelsiininkuoria kukkapenkkiin. Eivät ne kyllä enää käyneet kyykkimässä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s