Juhannuksena tehtyä

DSC07676 (600x800)

Sain toisen vauvanpeiton valmiiksi juhannuksen aikana. Lankana tässä on Drops Alpaca kaksinkertaisena, ja voin kertoa, että lämmin on. Hiki nimittäin tuli, kun yhdistelin paloja ja virkkasin reunusta peitto sylissäni. Peiton ohje on Garnstudion sivuilta. Olen aivan varma, että olin ostanut lankaa ohjeen mukaisen määrän. Mutta kun tuli aika virkata reunusta, ei viimeistä lankakerää löytynytkään. Olen joko hukannut sen tai sitten olen laskenut lankakerät kaupassa väärin. Joka tapauksessa lanka ei enää riittänyt ohjeen mukaiseen pykäreunaan, vaan tein vain kerroksen kiinteitä silmukoita. Tein peitosta myös kaksi kertaa isomman kuin ohjeessa, joten nyt vauvan voi vaikka kääriä peittoon (ja ei, se ei selitä langan loppumista kesken, olin ottanut huomioon sen, että tarvitsen kaksi kertaa enemmän lankaa).

 

DSC07671 (800x600)

Koska juhannukseksi oli luvattu sateista säätä, ennakoin sitä ja ostin 1000 palan palapelin ajankuluksi. Sateistahan täällä tosiaan oli, joten palapeli tuli ihan helposti lasten kanssa tehtyä juhannuksen aikana:

DSC07670 (800x600)

Juhannuksena myös herkuteltiin mansikka-juustotortulla:

DSC07668 (800x600)

 

Ohje tähän löytyi uusimmasta Avusta (25/2015). Tämä on todella herkullinen. Tällainen on pakko tehdä vielä toistekin tänä kesänä. Tein pari pientä modifikaatiota ohjeeseen, joten laitan ohjeen tähän ja sulkuihin omat muutokseni:

Mansikka-juustotorttu

Pohja:

75 g voita

200 g digestivekeksejä (minä käytin kaurakeksejä)

Täyte:

200 g ranskankermaa

200 g tuorejuustoa, maustamatonta, ei kevyttä

2 munaa

1,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 rkl limetin mehua (laitoin 2 rkl)

2 tl limerin kuorta raasteena

Pinnalle:

300 g mansikoita (minun kakussani on noin 500 g)

Sulata voi. Hienonna keksit. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa pieneen irtopohjavuokaan (20 cm) pohjan kokoinen leivinpaperipala.

Kaada muruseos vuokaan ja taputtele se vuoan pohjalle ja reunoille ylös saakka.

Vatkaa ranskankerma, tuorejuusto, munat, sokeri, vaniljasokeri, limetti mehu ja -kuoriraaste tasaiseksi seokseksi.

Kaada täyte vuokaan.

Paista 175-asteisen uunin toiseksi alimman tasolla noin 40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuin irrotat sen vuoasta. Viilennä se jääkaapissa ennen tarjoilua.

Puhdista ja puolita mansikat. Levitä mansikat tortun pinnalle.

 

Advertisements

One response to “Juhannuksena tehtyä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s