Marja-valkosuklaajuustokakku

Kävimme lasten kanssa mustikoita poimimassa ja eksyi joukkoon jokunen metsämansikkakin. Marjoista piti tietysti leipoa jotain. En ollut erityisemmin suunnitellut, mitä leipoisin, joten tein ”mitä kaapista sattuu löytymään” tyylillä juustokakun. Tästä tuli yllättävän hyvä, joten pitää kirjata ohje tänne muistiin muidenkin iloksi, ja jotta voin itse tehdä samanlaisen toistekin.

 

DSC08040 (800x600)

Pohja:

100 g Digestive-keksejä

75 g margariinia tai voita

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 kananmunaa

1 dl sokeria

100 g valkosuklaata

1 tl vanilliinisokeria

5 liivatelehteä

0,5 dl omenatuoremehua

2dl kuohukermaa

n. 3 dl tuoreita marjoja (tässä kakussa siis mustikoita ja metsämansikoita)

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit kaulimen avulla muovipussissa. Sekoita sulatettu rasva ja keksimurut. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma ja puolet sokerista vaahdoksi ja jätä odottamaan. Vatkaa munanvalkuaiset vaahdoksi ja jätä odottamaan. Sekoita tuorejuusto, sulatettu valkosuklaa, loput sokerista, kananmunan keltuaiset ja vanilliinisokeri keskenään.

Liuota liivatelehdet kuumaan mehuun ja lisää liivatteet ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Lisää juustoseokseen kermavaahto ja valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen. Seos on melko löysää tässä vaiheessa. Kaada seos vuokaan. Ripottele marjat päälle. Laita jääkaappiin hyytymään yön yli.

DSC08043 (600x800)

Advertisements

4 responses to “Marja-valkosuklaajuustokakku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s