Suomi-lipasto

DSC08004 (800x600)Meillä on ollut tällainen puinen lipasto jo ainakin noin 25 vuotta. Olen jo useamman vuoden ajan ollut perin kyllästynyt tähän. Mutta se on hyvä, tukeva, kunnon puuta oleva lipasto, joten en halunnut hävittää sitä. Niinpä se sai nyt uuden värin: maalasin sen sini-valkoiseksi.

DSC08047 (800x600)En tiedä, onko se nyt yhtään sen paremman näköinen kuin ennenkään. Mutta ainakin se on erilainen. Ehkä sitä jaksaa katsella nyt sitten seuraavat 25 vuotta tämän värisenä.

Maalipurkkia avatessani onnistuin telomaan oikean peukaloni mallikkaasti maalipurkin kannen reunaan. Niinpä en pystynyt pariin päivään neulomaan tai virkkaamaan ollenkaan. Eilen vihdoin uskaltauduin aloittamaan sukankutimen, mutta sekin etenee vielä aika hitaasti, sen verran kuin peukalo antaa tehdä. Onneksi olin aloittanut juhannuksen aikaan uuden ikuisuusprojektin:

DSC08044 (800x600)

Lankojen päättely tuntuu sujuvan ilman oikean käden peukaloakin, ja näihin oli pääteltäviä langanpäitä kertynyt jo aikamoinen määrä. Hyvä, että tuli nyt jo näistä lapuista pääteltyä, niin ei sitten lopuksi ole ihan niin inhottava homma tiedossa, kun lappuja on vielä muutama kymmenen lisää. Yllättävää on ollut huomata, kuinka tärkeä sormi tuo peukalo onkaan.

2 responses to “Suomi-lipasto

  1. Onpas tasaisennäköisiä tilkkuja. Minä aina suunnittelen langanpätkistä neulovani jotain tilkkuja, mutta miten se jää suunnittelunasteelle…
    Maalihan muuttaa lipastoa mukavasti. Minä olisin varmaan maalannut punaiseksi 😉

  2. Maalaus teki lipastosta isänmaallisen. Hyvä huonekalu ansaitsee paikkansa kodissa, vaikka sen ulkonäköä välillä muuntaakin. Minä päättelen langanpätkät työn edetessä virkkuukoukulla pujotellen. Mukavan käytön jämälangoille olet kehitellyt. Toivottavasti peukalo paranee pian!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s