Keskimmäinen tyttäreni olisi ruoan suhteen varmaankin vegaani, jos asuisi omillaan, ja minäkin söisin paljon kasvispainoitteisemmin, jos ei tarvitsisi kokkailla perheen miesväelle lihaa. Niinpä yleensä silloin, kun olemme keskimmäisen tytön kanssa kahdestaan kotona kokkailemme kasvis/vegaaniruokaa. Tänään päätimme testata vegaanifetaa ja teimme pinaatti-fetapastaa.
Tätä olemme ennenkin tehneet tavallisesta fetasta ja tavallisesta ruokakermasta, mutta nyt olivat testissä maidottomat vaihtoehdot. Vegaanifeta on kiinteämpää kuin tavallinen feta, eikä murene kuten tavallinen, mutta se suli kastikkeeseen ihan hyvin.Täytyy sanoa, että ei tämä nyt samalle maistunut kuin tavallisesta fetasta ja kermasta tehtynä, mutta hyvää tämä silti oli (vaikka näyttääkin kuvassa aika epämääräiseltä mössöltä) ja voisin syödä tätä joskus toistekin, sillä tätä on hyvin yksinkertaista ja nopeaa valmistaa. Kuullotetaan vain tuoreen pilkotut pinaatinlehdet, lisätään kerma ja mausteita maun mukaan, keitetään vähän aikaa ja murennetaan fetaa sekaan. Ja siinä se! Yksinkertaista, vai mitä. (Niin, ja pitää ne pastatkin muistaa keittää!)