Camilla Läckberg: Saarnaaja

dsc_0616-450x800

Camilla Läckberg: Saarnaaja (Predikanten)

2004, suomennettu 2007 (Outi Menna)

448 s

Helmet-lukuhaaste 2017 kohta 24, kirjassa selvitetään rikos

Fjällbackan rikostutkija Patrik Hedman joutuu keskeyttämään kesälomansa, kun paikkakunnalta löytyy nuoren naisen ruumis kahden vuosia sitten kadonneen naisen luurangon kera. Murhat kietoutuvat paikkakunnalla saarnaaja-isoisästään tunnettuun Hultin sukuun. Murhat tulevat selvitetyiksi, samalla selviää eräs muukin Hultin sukuun liittyvä vanha murha, mutta valitettavasti toinenkin nuori nainen ehtii kuolla murhaajan toimesta ennen kuin murhaaja jää kiinni.

Luen paljon dekkareita, ja olen usein miettinyt sitä, että miksi nimenomaan nämä ruotsalaiset dekkarit ovat niin hyviä. Ehkäpä se johtuu siitä, että näissä kirjoissa kuvataan paljon ruotsalaista arkipäivää ja historiaa, joka on hyvin samanlaista kuin täällä Suomessakin, joten tapahtumiin on helppo samaistua. Näissä myös oikeus toteutuu aina lopussa, tavalla tai toisella, ja usein myös pohditaan pahuutta, eikä loppu aina ole onnellinen.

Ruotsalaisiin dekkareihin jää myös helposti koukkuun, koska yhden kirjailijan kirjoissa on samat päähenkilöt kirjasta toiseen, ja heidän ja heidän perheidensä elämää seurataan tiiviisti kirjoissa. Nämä ruotsalaisdekkarit päättyvät hyvin usein cliffhanger-tilanteeseen, kuten tämä ”Saarnajakin” päättyi siihen, että Patrikin avovaimon synnytys on käynnistynyt. En ole lukenut Fjällbacka-kirjoja järjestyksessä, joten näissä kirjoissa cliffhanger-loput ärsyttävät, kun tiedän jo, miten jatkossa käy. Mutta Anna Janssonin Maria Wern-kirjat olen lukenut kutakuinkin järjestyksessä, ja niissä tuo cliffhanger-lopetus saa minut odottamaan seuraavaa kirjaa. Joten kyllä se toimii 😀

Mainokset

2 responses to “Camilla Läckberg: Saarnaaja

  1. Oletuskomattoman nopea lukija! Minulla on vasta toinen kirja puolivälissä tänä vuonna.
    Minun on pakko lukea sarjat järjestyksessä. Jos se ei onnistu, jää sarja lukematta. ja usein on myös tunne, että jos tulee pitkä tauko, pitäisi sarja aloittaa alusta.
    Noita Läckbergejä en ole toistaiseksi lukenut yhtään. Olen kuullut niistä negatiivisia lausuntoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s