J.K. Rowling: Harry Potter ja Azkabanin vanki

dsc_0627-450x800

J.K. Rowling: Harry Potter ja Azkabanin vanki (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban)

1999, suomennettu 2000 (Jaana Kapari)

456 s

Helmet-lukuhaaste 2017 kohta 29, kirjan päähenkilö osaa jotain, mitä haluat oppia

Tämä kirja ei varmaan suurempia esittelyjä kaipaa. Jos blogini lukijoissa on kuitenkin joku, jolla ei ole aavistustakaan, mistä Harry Potter-kirjoissa on kyse, niin kipin kapin kirjastoon.

Laitoin tämän kirjan Helmet-lukuhaasteen kohtaan 29, kirjan päähenkilö osaa jotain, mitä haluat oppia. En ole kuitenkaan varma olisiko taikuus sittenkään hyvä taito (vai olenko minä vain vanhemmiten tullut kyyniseksi tai lukenut liikaa dystopia-kirjoja 😀 ). Nimittäin, jos olisi oikeasti olemassa Potter-kirjojen velhojen kaltaisia velhoja, jotka olisivat muuten kuin ihmisiä, taikomiskykyä lukuun ottamatta, niin maailma taitaisi olla aika lailla erilainen paikka kuin millaiseksi se on Potter-kirjoissa kuvattu. Potter-kirjoissa velhot on kuvattu pieneksi syrjään vetäytyneeksi vähemmistöksi, mutta velhot ovat kuitenkin aivan yhtälailla vallan, rahan ja materian perään kuin jästitkin (= ei-taikovat ihmiset). Lisäksi heillä on taikavoimat puolellaan. Joten luulisin, että oikeasti velhot olisivat aikapäiviä sitten alistaneet jästit orjikseen, ja muutenkin taatusti käyttäisivät taikavoimiaan pääasiallisesti omia etuja ajaakseen. Joten enpä tiedä, olisiko ne taikavoimat niin kovin hyvä jutta sitten kuitenkaan. Riippuisi siitä, millainen maailma olisi, jos taikavoimia olisi. Nyt taitaa mennä jo liikaa mietiskelyn puolelle, joten lopetetaan tähän…

Mainokset

2 responses to “J.K. Rowling: Harry Potter ja Azkabanin vanki

  1. Tarina ainakin on mukaansatempaava ja itse olen kaikki Potterit lukenut. Luin myös Rowlingin uusimman, näytelmän muotoon kirjoitetun aikuisen Harryn tarinan ja yllättävän hyvin pysyi siinäkin mielenkiinto mukana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s