Katinka

dsc_0718-450x800

Tein edellisen oman Lopi-paitani melko tasan 9 vuotta sitten. Tuo paita on ollut minulla sen jälkeen käytössä aina ulkoillessa suunnilleen 6 kuukautta vuodesta, joka vuosi, eli aina kun ei ole liian kuuma, kylmä tai tuulinen ilma Lopi-paidalle. Hyvin paita on kestänyt, mutta yhdeksässä vuodessa olin jo hieman kyllästynyt siihen ja tulin siihen tulokseen, että voisin ehkä jo tehdä uuden.

dsc_0717-450x800

Tuumauksen tuloksena syntyi tämä paita. Paidan malli on nimeltään Katinka, ja ohje siihen löytyy ainakin kirjasta ”The best of Lopi”, ja lankana on Alafosslopi. Tein ensin kainaloihin asti yhtä kokoa pienemmän. Kokeilin päälleni ja olin sitä mieltä, että taitaa tulla vähän turhan tiukka. Niinpä purin ja tein yhtä kokoa isomman. Mutta nyt se on ehkä vähän liian iso. Toisaalta on ihan hyvä, että sinne alle mahtuu tarvittaessa vähän enemmänkin vaatekerroksia.

Tämän paidan värimaailma poikkeaa aika lailla minun tavanomaisista puna-oranssisävyisistä vaatteistani. Nyt ongelmana onkin, että ei minulla löydy tähän paitaan sopivia huiveja tai pipoja. Toivottavasti saan jotain sopivan väristä neulottua ennen ensi talvea. Kuten kuvista näkyy, alkaa lumi olla aika lailla vähissä meillä päin. Onkohan tämä talvi jo ohi?

3 responses to “Katinka

  1. Kerrassaan ihana paita metsään ja kaikkialle! Varmasti saat neulottua sopivat asusteet tarvittaessa nopeastikin. Näin ihanlle luottoneuleelle on varmasti käyttöä ympäri vuoden. Lumi on meilläkin vähissä ja tuntuu sulavan joka päivä sekin vähä. Maaliskuussakin voi kyllä lunta tulla, mutta tekeekö se enää talvea?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s