Neil Gaiman: Hämähäkkijumala

Neil Gaiman: Hämähäkkijumala (Anansi Boys)

2005, suomennettu 2009 (Inka Parpola)

364 s

Helmet-lukuhaaste 2017 kohta 31, fantasiakirja

Kolmas kerta toden sanoo. Olen aiemmin lukenut kaksi Neil Gaimanin kirjaa, joista toisesta pidin hyvin paljon ja toisesta en juurikaan. Päätin antaa Neil Gaimanille vielä yhden mahdollisuuden, ja luin hänen tuotannostaan kirjan Hämähäkkijumala. Tästä kirjasta pidin taas hyvin paljon, pitänee testata joskus vielä lisääkin Gaimanin kirjoja.

Hämähäkkijumalan jumalan päähenkilö on tavallista nuorehkon tilintarkastajan elämää elävä Paksu Charlie. Paksu Charlie ei ole ollut yhteydessä isäänsä vuosikausiin, mutta nyt Paksu Charlie on menossa naimisiin, ja hänen morsiamensa haluaa, että Paksu Charlien isä kutsutaan häihin. Paksu Charlie on kutsumista vastaan, mutta lopulta ottaa yhteyttä isänsä entiseen naapuriin löytääkseen isänsä. Naapurilta Paksu Charlie saa kuulla isänsä juuri kuolleen, ja matkustaa isänsä hautajaisiin ja järjestelemään tarvittavia asioita. Paksu Charlie saa tietää, että hänen isänsä ei ollutkaan ollut ihan tavallinen mies, vaan isä oli ollut Hämähäkkijumala. Lisäksi Paksu Charlie kuulee veljestään, joka on erotettu hänestä lapsena. Paksu Charlie haluaa tavata veljensä, ja pyytää hieman epäuskoisesti hämähäkiltä apua, kuten häntä on neuvottu. Veli saapuu Charlien luo, ja sen jälkeen Paksu Charlien elämä meneekin aivan sekaisin.

Minä pidän tällaisista fantasiakirjoista, jotka sijoittuvat oikeaan elämään, siis että ei tapahdu mitään liian outoa, eivätkä hahmot ole liian kummallisia vaan suhtkoht tavallisia ihmisiä, mutta joissa on kuitenkin jotain epätavallista tai maagista.

One response to “Neil Gaiman: Hämähäkkijumala

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s