Pasha
1,2 kg rahkaa
4,5 dl kermaa
12 keltuaista
10 rkl hedelmäsokeria
2 rkl vaniljasokeria
n. 5-6 dl marmelaadia pilkottuna tai rusinoita ja sukaattia
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita rahkan joukkoon muut ainekset, viimeiseksi kermavaahto.
Kaada seos kostealla sideharsolla vuorattuun pasha-muottiin. Käännä sideharson reunat päälle. Laita astiaan jääkaappiin valumaan noin vuorokaudeksi.
Kumoa pasha lautaselle ja koristele halutessasi hedelmänpaloilla, marmelaadilla, kirsikoilla tms.
Kulitsa
4 dl maitoa
50 g hiivaa
2 munaa
4 dl sokeria
n. 1 kg vehnäjauhoja
300 g voita
2 rkl kardemummaa
2 rkl vaniljasokeria
2 dl rusinoita
Sekoita yhteen haalea maito, 2 dl sokeria ja hiiva. Vatkaa joukkoon noin puolet jauhoista ja jätä juuri nousemaan leivinliinalla peitettynä noin puoleksi tunniksi.
Vatkaa munat ja 2 dl sokeria vaahdoksi. Sekoita munavaahto taikinaan.
Lisää mausteet ja jauhoissa pyöritetyt rusinat.
Alusta taikinaan loput jauhot ja sulatettu haalea voi.
Anna taikinan kohota puoli tuntia leivinliinalla peitettynä.
Laita uuni lämpenemään 225 °C.
Laita taikina kakkuvuokaan, mieluiten irtopohjavuokaan tai leivo limpuksi.
Anna kohota vielä kerran noin puoli tuntia.
Paista 20 min 225 °C, laita kulitsan päälle leivinpaperi ja alenna uunin lämpö 180 °C:seen. Paista vielä noin 1 tunti.
Anna jäähtyä kunnolla ennen kuin yrität ottaa vuoasta pois. Kulitsa on hyvin helposti murenevaa!
Oi mitä perinneherkkuja! Hyvää pääsiäistä!
Herkullisilta näyttää ☺ Minä olin laiska ja tein vain rahka-kerma-mandariini jälkkärin ☺
Mukavaa viikkoa Sinulle Saga ♥