Johan Theorin: Hämärän hetki

Johan Theorin: Hämärän hetki (Skumtimmen)

2007, suomennettu 2008 (Outi Menna)

427 s

Helmet-lukuhaaste 2017 kohta 14, valitsit kirjan takakannen tekstin perusteella

 

Kirjastossa käydessäni huomasin kirjan, joka selvästi oli eksynyt väärään hyllyyn. Otin kirjan hyllystä ja ajattelin palauttaa sen oikealle paikalleen. Oikealle hyllylle kävellessäni lueskelin kirjan takakantta ja päätinkin sen sijaan  että olisin laittanut kirjan oikeaan hyllyyn, lainata sen. Eikä kirjan matka minun luettavakseni vielä sittenkään ollut ihan mutkaton, sillä kirjaston lainausautomaatti ilmoitti ”Nidettä ei voi lainata”. Jouduin siis etsimään kirjaston työntekijän, joka sai kirjan minulle lainattua.

Hämärän hetki on dekkari, taattua ruotsalaista laatua. Vuonna 1972 6-vuotias Jens poika katoaa jälkiä jättämättä Öölannissa. Poliisi arvelee Jensin hukkuneen. Hieman yli kaksikymmentä vuotta myöhemmin Jensin isoisä Gerlof saa postitse sandaalin, joka Jensillä oli jalassaan kadotessaan. Gerlof kutsuu tyttärensä, Jensin äidin Julian luokseen Öölantiin, ja yhdessä he pikkuhiljaa ratkaisevat, mitä tapahtui tuona syksyisenä päivänä vuonna 1972, ja mitkä tapahtumat johtivat Jensin katoamiseen.

Tarina on taitavasti rakennettu, ruotsalais-Agatha Christiemäinen kunnon perusdekkari, loppuratkaisu varsinkin toi mieleeni Agatha Christien kirjat. Johan Theorin oli minulle uusi tuttavuus, mutta googlettelin jo, että hän on kirjoittanut muutaman muunkin dekkarin, ja nyt kyllä haluan lukea nekin.

Mainokset

2 responses to “Johan Theorin: Hämärän hetki

  1. Ei kvanttivaras ole vaikea, jos ei välitä termeistä. Rohkeasti vain kimppuun. Minua häiritsi, kun tiesin, että termit liittyvät johonkin historiaan, tarinaan, kirjaan tai muuhun asiaan. Minun piti yrittää löytää selitykset miksi Sobornost on sobornost tai zoku on zoku. Mutta ei niistä tarvitse välittää. Kirjan voi lukea piittaamatta fysiikasta, historiasta tai muusta tosielämästä, lukea vain satua, hyvää satua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s