Johan Theorin: Verikallio

Johan Theorin: Verikallio (Blodläge)

2010, suomennettu 2011 (Outi Menna)

448 s

Helmet-lukuhaaste 2017 kohta 51, tähän laitan kirjat, jotka olen lukenut vuonna 2017, mutta jotka eivät sovi mihinkään lukuhaasteen kategoriaan tai sopiva kategoria on jo käytetty.

Verikallio on ensimmäinen kirja tänä vuonna, jota en saa sopimaan enää mihinkään lukuhaasteen kategoriaan tai sopivat (esim. 5, 20, 23, 24) olen jo käyttänyt muille kirjoille.

Verikallio on kolmas Johan Theorinin Öölantiin sijoittuva dekkari. Kuten edellisissä, Hämärän hetki ja Yömyrsky, on tässä kirjassakin sivuhahmona vanha Gerlof. Mutta kyse ei ole kuitenkaan minkäänlaisesta sarjasta, sillä päähenkilö on jokaisessa kirjassa eri. Verikallion päähenkilö on Per Mörner, joka on perinyt pienen mökin Öölannista, ja saapuu sinne lapsineen. Toinen lapsista sairastaa syöpää, ja viettää suurimman osan ajasta sairaalassa. Perin elämää sotkee hänen isänsä Jerry, johon hän ei ole ollut juurikaan yhteydessä, sillä isä on ollut kuuluisa mies pornomedia-alalla, eikä Per ole halunnut olla missään tekemisissä asian kanssa. Jerry on kuitenkin saanut aivoinfarktin vuosi sitten ja Per kokee velvollisuudekseen auttaa isäänsä, vaikka omat lapset tarvitsivat häntä myös kipeästi.

Jerryn elokuvastudio poltetaan, raunioista löytyy kaksi ruumista. Hieman myöhemmin Jerry joutuu auto-onnettomuuteen. Per alkaa selvittelemään isänsä menneisyyttä, ja sieltähän se syy tapahtumiin vihdoin löytyy, mutta Per joutuu selvitystyössään hengenvaaraan. Päätarinan rinnalla seurataan myös Perin naapurissa asuvan keijuihin uskovan Vendelan elämää ja Gerlofia, joka lukee vaimonsa päiväkirjoja 50-luvulta.

Tämä oli jälleen kerran hyvin viihdyttävä dekkari Johan Theorinilta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s