Marko Raassina: Kalevala

Marko Raassina: Kalevala

2015

88 s

Helmet-lukuhaaste 2017 kohta 3, suomalainen klassikkokirja

Kalevala lienee suomalaiskirjallisuuden klassikoiden klassikko. Ja nyt minun on tunnustettava, että en ole lukenut Elias Lönnrotin Kalevalaa ikinä kokonaan, ainoastaan ne pätkät, jotka on pitänyt koulussa joskus lukea, sillä runous ei ole koskaan oikein auennut minulle.

Marko Raassinan Kalevala on paremmin nykylukijalle soveltuva sarjakuvamukaelma Kalevalasta.  Tässä ei taida olla kaikkia alkuperäisen Kalevalan tarinoita, mutta kaikki tärkeimmät löytyvät. Minä ainakin muistan pari tarinaa, joita ei tästä kirjasta löydy. Kirjan tarinoissa riittää vauhtia, vaarallisia tilanteita ja huumoria, joita muistaakseni kyllä on alkuperäisessäkin Kalevalassa.

Kalevalan tarinat itsessään ovat jo ihan mielenkiintoisia, ja tässä sarjakuvamuodossa niitä jaksaa lukea, ja on helpompi ymmärtääkin. Käsittääkseni Elias Lönnrotin Kalevalakin oli lähinnä Elias Lönnrotin tulkinta hänelle lausutuista runoista täydennettynä Elias Lönnrotin itse keksimillä osuuksilla, joten ei Marko Raassinan Kalevala ainakaan siinä mielessä ole mitenkään vähäpätöisempi kuin alkuperäinen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s