Barbara Ehrenreich: Nälkäpalkalla

Barbara Ehrenreich: Nälkäpalkalla (On (Not) Getting By in America)

2001, suomennettu 2003 (Leena Tamminen)

224 s

Helmet-lukuhaaste 2017, kohta 30, kirjan nimessä on tunne

Barbara Ehrenreich on hyvin toimeentuleva toimittaja-kirjailija, joka päättää kokeilla kolmen kuukauden ajan elämistä minimipalkkatöitä tehden Yhdysvalloissa. Kirja sisältää paljon tilastotietoa ja faktoja Yhdysvaltojen köyhyydestä, mikä on hyvä asia. Mutta työn- ja asunnonetsinnän kuvailut ja työn kuvailut ovat melko puuduttavia, tosin melko puuduttavaa se on varmasti oikeassakin elämässä eikä vain luettuna. Ja kuten kirjoittaja toteaa moneen kertaan itsekin, hän on vain teeskentelijä, miljoonille se on joka päiväistä elämää. Kirjan parasta antia on kuitenkin lopussa oleva muutaman sivun loppuarvio kokeilusta. Se sisältää pohdintaa köyhien ja rikkaiden eroista, työn arvosta, sosiaalipolitiikasta, ihmisyydestä yleensä.

Kirja sinällään ei ollut mitenkään erityisen hyvä, mutta tämän luetttuani  minua kiinnostaa lukea hieman enemmän taloustieteitä ja talous- ja sosiaalipolitiikkaa koskevia muita kirjoja.

Mainokset

One response to “Barbara Ehrenreich: Nälkäpalkalla

  1. On arvokasta kertoa niukkuudessa elävistä ja näin osaltaan tehdä näkyväksi epäkohtia. Me kävimme Mäntässä taidemuseossa ja siellä kerrottiin konkreettisesti pakolaisten rajanylityksistä ja muista vaikeuksista. Kosketti syvältä! Olet inspiroinut minuakin lukemaan, tosin kevyempää materiaalia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s