Hannu Rajaniemi: Fraktaaliruhtinas

Hannu Rajaniemi: Fraktaaliruhtinas (The Fractal Prince)

2012, suomennettu 2013 (Antti Autio)

442 s

Helmet-lukuhaaste 2017 kohta 51. Tähän laitan kirjat, jotka olen lukenut vuonna 2017, mutta jotka eivät sovi mihinkään lukuhaasteen kategoriaan tai sopiva kategoria on jo käytetty.

Fraktaaliruhtinas on Hannu Rajaniemen Kvanttivaras-trilogian toinen osa. En ymmärtänyt ensimmäisestä osasta juuri mitään ja minulle vakuutettiin, että toinen osa selventää monta asiaa. Mutta en minä edelleenkään ymmärrä. Tapahtumia tässä kirjassa ei vyörytetä lukijalle ihan samanlaisella vauhdilla kuin trilogian ensimmäisessä osassa, mutta outoja termejä ja sanojen tavanomaisesta poikkeavia merkityksiä, joita ei mitenkään selitetä vaan lukija saa päätellä taas itse, tuli tässä kirjassa roppakaupalla lisää ensimmäisen osan terminologian lisäksi. Näiden kirjojen lukeminen ei oikeastaan ole huvia vaan työtä, eikä ahkeruutta mitenkään palkita. Mutta kuitenkin on kiva lukea välillä kirjoja, joita ei ymmärrä.

Päähenkilöinä tässä kirjassa jatkavat Varas, Mieli ja Perhonen. Tapahtumat sijoittuvat tällä kertaa pääosin maahan, Sirrin kaupunkiin, joskus hamassa tulevaisuudessa. Uutena päähenkilönä kirjassa on Tawaddud, sirriläisen mahtisuvun mustalammastytär, joka haluaisi päästä takaisin isänsä suosioon. Varas kuitenkin sotkee Tawaddudin Aurinkokunnan sisäosia hallitsevan Sobornostin ja ulko-osia hallitsevan Zokun valtataisteluun pahemmin kuin Tawaddud olisi varmaankaan halunnut, ja aiheuttaa maapallon tuhon. Ja Varas tuntuu edelleen toimivan vain omista itsekkäistä syistään, sillä hän haluaa saavuttaa vain oman vapautensa, hinnalla millä hyvänsä.

Minulla on trilogian kolmas osakin jo kirjastosta lainassa, mutta minusta tuntuu, että nyt pitää lukea jotain helpommin ymmärrettävää välillä, etten ala epäillä omia älynlahjojani enempää. Olisikohan James Joyce tai Hermann Hesse sopivia vaihtoehtoja? Ehkä tyydyn vain johonkin dekkariin kuitenkin 😀

Mainokset

One response to “Hannu Rajaniemi: Fraktaaliruhtinas

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s