Jussi Adler-Olsen: Metsästäjät

Jussi Adler-Olsen: Metsästäjät (Fasandræberne)

2008, suomennettu 2013 (Katriina Huttunen)

451 s

Helmet-lukuhaaste 2017 kohta 51. Tähän laitan kirjat, jotka olen lukenut vuonna 2017, mutta jotka eivät sovi mihinkään lukuhaasteen kategoriaan tai sopiva kategoria on jo käytetty.

Noin vuosi sitten tapasin vanhahkon tanskalaisen pariskunnan, joka oli tullut Porvooseen, koska he olivat lukeneet Tove Janssonin kirjoja. Suomessa he olivat käyneet myös Helsingissä Kjell Westön innoittamina ja Ahvenanmaalla Ulla-Lena Lundbergin kirjoja luettuaan. He olivat muutenkin matkustaneet ympäri maailmaa eri kirjailijoiden innoittamina. Heidän matkustusfilosofiansa oli mielestäni mielenkiintoinen. Silloin vuosi sitten olin itse juuri lähdössä Tanskaan ja päätin lukea jonkin tanskalaisen nykykirjailijan teoksen ennen matkaani. Mutta eipä niitä tanskalaisia (ainakaan suomennettuja) nykykirjailijoita juurikaan ole. Niinpä päädyin silloin lukemaan Jussi Adler-Olsenin ensimmäisen osasto Q-kirjan Vanki. Kirja oli liian väkivaltainen minun mieleeni, joten en ole lukenut muita Adler-Olsenin kirjoja ennen kuin nyt. Tämänkin kirjan luin vain sen vuoksi, että löysin tämän hyvin edullisesti kirpputorilta. Ja väkivaltainenhan tämäkin oli.

Metsästäjät-kirjassa osasto Q tutkii vuonna 1987 tapahtunutta kahden nuoren murhaa, josta eräs mies on jo tuomittu, mutta nyt osasto Q on saanut uusia todisteita, joiden perusteella on syytä epäillä, että vankilassa on väärä henkilö. Tutkimuksissaan osasto Q joutuu tallaamaan hyvin vaikutusvaltaisten ihmisten varpaille, ja paljon kaikkea sairaan sadistista tapahtuu ennen kuin oikea syyllinen vuoden 1987 murhiin ja muutamiin muihinkin murhiin löytyy.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s