Hannu Rajaniemi: Kausaalienkeli

Hannu Rajaniemi: Kausaalienkeli (The Causal Angel))

2014, suomennettu 2014 (Antti Autio)

423 s

Helmet-lukuhaaste 2017 kohta 51. Tähän laitan kirjat, jotka olen lukenut vuonna 2017, mutta jotka eivät sovi mihinkään lukuhaasteen kategoriaan tai sopiva kategoria on jo käytetty.

Kvanttivaras-trilogian kolmas osa Kausaalienkeli jatkaa suoraan siitä, mihin kakkososa loppui; maapallo on tuhoutunut, Mielen avaruusalus Perhonen on tuhoutunut, ja Varas ja Mieli ovat joutuneet eroon toisistaan. Juuri ennen Perhosen tuhoutumista Varas lupasi Perhoselle pitää huolen Mielestä. Niinpä hänen on etsittävä Mieli. Varas päätyy Saturnukseen, jossa Mieli on zokujen luona. Aurinkokunnassa jatkuu zokujen ja sobornostin valtataistelu, ja Mieli ja Varas ovat osa taistelua.

Tämä kolmas osa selvensi trilogiaa huomattavasti. Tässä osassa kerrottiin paljon taustaa valtataistelun synnylle. Olisin toivonut, että nuo asiat olisi kerrottu jo ensimmäisessä osassa. Tämä trilogia ei mielestäni ollut vaikeaselkoinen terminologian vuoksi, joka oli pääosin vain tarinan kannalta tarpeetonta sanahelinää, vaan sen vuoksi, että en ymmärtänyt tapahtumien taustoja. Olisi ollut paljon lukijaystävällisempää, jos jo heti ensimmäisessä osassa olisi kerrottu, mitä maapallolla oli tapahtunut silloin joskus kauan sitten, niin tarinan olisi ymmärtänyt alusta alkaen paremmin. Mutta menetteli se näinkin.

 

 

Mainokset

2 responses to “Hannu Rajaniemi: Kausaalienkeli

  1. Oli se minustakin mielenkiintoinen tapa tehdä trilogia, mutta olin enemmänkin ilahtunut kuin ärsyyntynyt siitä, että tarina eteni takaperoisesti. Mukavaa, ettei kaikki aina mene saman kaavan mukaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s