Liane Moriarty: Truly Madly Guilty

Liane Moriarty: Truly Madly Guilty

2016

465 s

Helmet-lukuhaaste 2017 kohta 46, Oseanialaisen kirjailijan kirjoittama kirja (laajensin Oseanian sisältämään myös Australian)

Liane Moriartya on monessa paikassa kehuttu, joten kun hänen kirjansa osui silmiini, niin se oli ostettava. Kehut ovat kyllä olleet ihan paikallaan, ainakin tämän kirjan osalta, muita hänen kirjojaan en ole lukenut. Tämä on helppolukuista viihdekirjallisuutta, mutta kerronta on hyvin tarkkaavaista ja osuvaa. Mukava lukea välillä tällaistakin tekstiä.

Kirjan tarinassa kolme pariskuntaa lapsineen kokoontuu viettämään iltapäivää ja iltaa grillauksen merkeissä. Ruoka on hyvää ja juomiakin kuluu. Kaikilla on mukavaa, kunnes tapahtuu jotakin, joka muuttaa kaikkien mukana olleiden elämän. Kirjan kerrontakin on jakautunut ennen grilli-iltaa ja grilli-illan jälkeen lukuihin. Tarinassa ei niinkään keskitytä tapahtumiin, vaan enemmänkin siihen, mitä henkilöt tuntevat ja ajattelevat, päällimmäisenä useimmilla osallisilla on syyllisyys, mutta pikkuhiljaa he toipuvat tapahtuneesta. Samalla myös kaivellaan vanhoja luurankoja kaapista. Kirjan teemoja ovat ystävyys, vanhemmuus, parisuhde.

Kirja löytyy suomennettunakin nimellä Tavalliset pikku pihajuhlat, jos ei englannin kielellä lukeminen suju. Tosin tämän kirjan englanti oli melko yksinkertaista, eikä vaadi varmaankaan lukioenglantia kummempaa taitoa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s