Joanne Harris: Pieni suklaapuoti

Joanne Harris: Pieni suklaapuoti (Chocolat)

1999, suomennettu 1999 (Arja Gothoni)

413 s

Helmet-lukuhaaste 2017 kohta 32, kirja on inspiroinut muuta taidetta

Olen nähnyt tähän kirjaan pohjautuvan elokuvan Pieni suklaapuoti muutamaan kertaan (tunnustaudun Johnny Depp-faniksi 😀 ).

Kirjan päähenkilö, Vianne Rocher, on viettänyt kiertolaiselämää koko ikänsä. Eräänä laskiaisena hän saapuu tyttärensä kanssa pieneen vanhoilliseen ranskalaiskylään ja perustaa sinne suklaapuodin. Suklaa edustaa kylän vanhoillisille ihmisille paaston aikaan suurta pahetta. Vianne ei halua aiheuttaa mitään pahaa suklaallaan kyläläisille, päinvastoin hän käyttää suklaata ja puotiaan muiden auttamiseen. Mutta se on kylän vanhoillisemmille asukkaille liikaa, varsinkin kylän papille, joka on tarinan toinen kertoja. Tapahtumat saavat huipennuksensa pääsiäisen aikaan.

Tarina on hyvin harmitonta, lämminhenkistä ”hömppää”. Se sisältää hieman maagisia tapahtumia ja paljon suklaata, joka parantaa maailmaa pala kerrallaan.

Elokuvassa on siis suklaata ja Johnny Depp, kirjassa ainoastaan suklaata, jonka fani olen myös, mutta tällä kertaa elokuva taitaa viedä voiton kirjasta Johnny Deppin ansiosta.

 

2 responses to “Joanne Harris: Pieni suklaapuoti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s