Robin Hahnel: Kilpailusta yhteistyöhön – kohti oikeudenmukaista talousjärjestelmää

Robin Hahnel: Kilpailusta yhteistyöhön – Kohti oikeudenmukaista talousjärjestelmää (Economic Justice and Democracy, From Competition to Cooperation)

2005, suomennettu 2012 (Arvi Tamminen)

439 s

Helmet-lukuhaaste 2017 kohta 51. Tähän laitan kirjat, jotka olen lukenut vuonna 2017, mutta jotka eivät sovi mihinkään lukuhaasteen kategoriaan tai sopiva kategoria on jo käytetty.

Olen huomannut, että minulla on kausia, jolloin luen paljon kirjoja, joilla on jokin yhteinen teema. Tällä hetkellä minua näyttää kiinnostavan taloustiede ja talouspolitiikka.

Robin Hahnel on valtavirrasta poikkeava taloustieteilijä. Tässä kirjassa hän ruotiin kovin sanoin taloushistoriallisesta näkökulmasta kommunismia, kapitalismia, sosiaalidemokratiaa ja libertaarista sosialismia. Kirjassa pohditaan myös hyvinvointivaltion kehitystä ja kehityksen pysähtymistä sekä hyvinvointivaltion kehityksen takapakkeja. Lisäksi hän esittää oman utopistisen talousjärjestelmänsä, osallisuustalouden, joka olisi demokraattisempi ja ekologisempi kuin mikään aiemmista talousjärjestelmistä. Hän ruotiin kirjassaan myös joitakin osallisuustalouden ongelmakohtia, mutta minulle tuli kyllä mieleen monia ongelmia, joita hän ei kirjassaan mainitse.

Tämän kirjan osalta on kyllä pakko antaa negatiivista palautetta suomentajalle. Paikka paikoin lauseiden syntaksi oli niin pielessä, että piti oikein todella miettiä, mitä lauseen pitäisi tarkoittaa ja osa lauseista oli jopa täysin käsittämättömiä. Lisäksi oli paljon lauseita, joista olisi saanut paljon ymmärrettävämpiä, jos lauseen sanajärjestystä tai sanojen taivutusta olisi muutettu. Tuli hieman sellainen tunne, että kirja oli google-kääntäjällä käännetty ja hyvin huolimattomasti oikoluettu. Harmi, sillä kirja on hyvin mielenkiintoinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s