Camilla Läckberg: Noita

Camilla Läckberg: Noita (Häxan)

2017, suomennettu 2017 (Outi Menna)

687 s

Helmet-lukuhaaste 2018, kohta  18, kirja kertoo elokuvan tekemisestä (Sopisi myös ainakin kohtiin 15, 19, 23, 27, 46)

Pari viikkoa sitten kirjoittaessani Camilla Läckbergin Leijonankesyttäjä-kirjasta sanoin haluavani lukea vielä seuraavankin osan Läckbergin Fjällbacka-sarjasta. Sain siihen tilaisuuden nopeammin kuin osasinkaan odottaa, sillä löysin Noidan uutuushyllystä heti seuraavalla kirjastokäynnilläni.

Noidassa 4-vuotias Nea löytyy tapettuna samasta paikasta, josta kolmekymmentä vuotta aiemmin oli löydetty toinen 4-vuotias tyttö Stella kuolleena. Nea myös asui samassa talossa kuin Stella oli asunut. Liittyvätkö tapauksen toisiinsa? Toinen Stellan murhasta tuomituista tytöistä on nyt 30 vuotta myöhemmin suuri tähti Hollywoodissa ja sattumoisin kuvaamassa uusinta elokuvaansa Fjällbackassa. Toinen murhasta tuomituista tytöistä asuu perheineen Fjällbackassa. Ovatko he syyllistyneet uudestaan pienen tytön murhaan? Olivatko he syyllisiä ensimmäiseenkään murhaan?

Olen joskus sanonut, että pidän kirjoista, joissa on onnellinen loppu. Mutta tämän kirjan luettuani tulin siihen tulokseen, että ei lopun tarvitse olla onnellinen, jos se on oikeudenmukainen. Tämän kirjan loppu ei ollut onnellinen eikä oikeudenmukainen, joten tämän kirjan lukemisen jälkeen jäi epämiellyttävä olo.

Toinen asia, josta en tässä kirjassa pitänyt, oli päätarinan rinnalla kulkenut tarina 1600-luvun noitavainoista. Tarinan yhteys päätarinaan oli aika ilmeinen, mutta täysin turha. Minä olisin ainakin pitänyt kirjasta enemmän ilman tuota sivutarinaa.

Mutta vaikka tämä ei ollutkaan ihan parasta Läckbergia, niin kyllä minä sen seuraavankin Fjällbacka-kirjan haluan lukea, kunhan se ilmestyy, varsinkin kun tämä kirja päättyi cliffhanger-tilanteeseen.

 

One response to “Camilla Läckberg: Noita

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s