Alan Bradley: Kuolema ei ole lasten leikkiä

Alan Bradley: Kuolema ei ole lasten leikkiä (The String that Strings the Hangman’s bag)

2010, suomennettu 2014 (Laura Beck)

389 s

Helmet-lukuhaaste 2018, kohta 48, haluaisit olla kirjan päähenkilö (sopisi myös kohtiin 16 ja 47)

 

Alun perin ajattelin, että tämä lukuhaasteen kohta olisi minulle kaikkein vaikein, mutta Flaviassa on jotakin minuun vetoavaa. Olisikohan se hänen kiinnostuksensa kemiaa kohtaan?  😀 En minä siis oikeasti haluaisi olla 11-vuotias tyttö 1950-luvun Englannissa, kuten Flavia on, mutta olen kyllä kateellinen Flavialle hänen ilmeisen hyvin varustellusta laboratoriostaan. Kunpa olisikin käytössä samanlainen, modernisoituna tosin, niin mitä kaikkea siellä voisikaan tehdä… Ja kyllä minua kiinnostaisi nähdä Flaviankin kemian välineet. Nehän olivat hänen ne saadessaan jo ilmeisen vanhoja, ja tänä päivänä ne olisivat siis lähes 70 vuotta vanhempia!

Mutta itse kirjaan sitten, joka on toinen osa Alan Bradleyn Flavia-sarjaan. Kahden hengen nukketeatteriseurue joutuu pysähtymään Flavian kotikylään heidän autonsa hajottua. Flavian autellessa nukketeatterilaisia, Rupertia ja Niallaa, selviää hänelle pikkuhiljaa monta asiaa heistä, esimerkiksi Rupert ei ole ensimmäistä kertaa, eikä ilmeisestikään sattumalta kylässä, kuten antaa ymmärtää. Viitisen vuotta sitten pikkupoika oli kuollut hämäräperäisissä oloissa kylässä, ja yksi Rupertin marioneteista on aivan kuolleen pojan näköinen. Toisen kylässä järjestetyn nukketeatteriesityksen lopussa Rupert kuolee sähköiskuun, ja Flavia tietysti alkaa selvittää hänen kuolemaansa, ja siinä sivussa selvittää myös aiemman pikkupojan kuoleman.

Tämä on jälleen hieman lapsille kirjoitetun tyylinen dekkari, vaikka löytyy aikuisten osastolta kirjastosta, ja kyllähän tämä viihdyttää aikuistakin, ja mikä parasta, ei sisällä väkivaltaa. Eniten minua pelottaa Flavian touhuilut laboratoriossaan, sillä ne eivät täytä varmaan mitään työturvallisuusohjeita :/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s