Valmistujaisjuhliin leivottua

 

Nuorin tyttäreni valmistui ammattiin perjantaina ja lauantaina juhlimme valmistumista pienimuotoisesti lähimpien läsnaollessa. Ja tulipa taas leivottua kaikenlaista. Suolaiset ovat minulle aina hieman ”pakkopullaa”, minä kun pärjäisin hienosti pelkällä makealla 😀  . Mutta tiedän, että monet muut ihmiset haluavat syödä juhlissa jotain suolaistakin, joten tein kinkkupizzaa, jauheliha-tomaattipalleroita (oma reseptini, jolla ei ole mitään kunnon nimeä) ja feta-parsakaalipiirakkaa. Lisäksi tarjolla oli raparperipiirakkaa, joka oli varmaan jotain suolaisen ja makean välimaastosta.

Keskimmäinen tyttäreni esitti minulle haasteen tapaisen, ja toivoi kaiketonta kakkua, joka olisi myös hyvä. Aluksi yritin tehdä keksikakun kaikettomana jättämällä ohjeesta kananmunan pois ja korvaamalla vehnäjauhot kaurajauhoilla, mutta siitä pohjasta tuli aivan liian murenevainen, vaikkakin erinomaisen hyvän makuinen. Niinpä leivoin juhliin sitten ihan ohjeen mukaisen keksikakun:

Kaikeketon kakku syntyi lopulta muokkaamalla hieman tätä ohjetta, eli vaihdoin tuohon ohjeeseen vain vehnäjauhojen tilalle gluteenittomia vehnäjauhoja, ohje kun oli jo valmiiksi maidoton ja munaton, ja koristelin kakun kaurakermavaahdolla ja marjoilla. Tästä tuli yllättävän hyvää:

Lisäksi tein suklaajuustokakun Valion ohjeella:

Tämä juustokakku on todella ihanaa, maistuu aivan Fazerinalle. Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka Fazerinasta pitävät.

 

 

 

 

 

 

 

3 responses to “Valmistujaisjuhliin leivottua

  1. Kyllä noilla tarjoomuksilla krantumpikin pärjää. Minä olen niitä suolaisen kaipaajia, makea voisi vaikka olla poissa.
    Ton ruokavalio on nyt pop.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s