Raparperileipä

Maku-lehdessä 3/15 löytyy ohje raparperileipään. Olen usein ajatellut tekeväni leivän tuon ohjeen mukaan, mutta aika monta vuotta tässä ehti vierähtää, ennen kuin ryhdyin ajatuksista tekoihin. Ja kuten minun leivontatapani tuntevat voivat jo arvatakin, niin en tehnyt ohjeen mukaan vaan sopivasti soveltaen. Joten tässä ohje minun raparperileipääni, joka on hyvää ihan sellaisenaan tai myös päällystysten kanssa.

Raparperileipä

3 dl vehnäjauhoja

3 dl kaurajauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

2 tl ruokasoodaa

0,5 tl suolaa

1 tl kanelia

3 dl raparperia pieninä kuutioina

3 rkl fariinisokeria

4 dl piimää

0,5 dl rypsiöljyä

  1. Laita uuni läpenemään 175 asteeseen.
  2. Sekoita fariinisokeri raparperinpaloihin, ja jätä muhimaan.
  3. Sekoita jauhot, hiutaleet, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli ja suola keskenään.
  4. Lisää kuivien aineiden joukkoon piima ja öljy.
  5. Lisää taikinaan raparperinpalat fariinisokereineen.
  6. Laita taikina voideltuun 1,5 l leipävuokaan.
  7. Paista 1 tunti 15 minuuttia.

1 responses to “Raparperileipä

  1. Raparperileipä, hmm… En ehkä itse ensimäisenä lähtisi kokeilemaan, koska omaan perus ajattelun ’raparperi makea ja leipä suolaista’. Toisaalta, voi olla ihan hyvääkin..

Jätä kommentti