Omenapiirakka korvapuustipohjalla

Amerikkalainen ystäväni oli jakanut Facebookissa ohjeen hieman tämän tapaiseen omenapiirakkaan. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty jotakin valmistaikinaa, mutta minulla alkoi heti raksuttaa, ja halusin kokeilla piirakan tekoa kotoisesta pullataikinasta.

Taikina:

2,5 dl kaurajuomaa (voi käyttää tavallistakin maitoa)

0,5 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 pss kuivahiivaa

75 g margariinia

noin 9 dl vehnäjauhoja

Täytteisiin:

noin 1 litra omenoita kuorittuna ja pilkottuna

sokeria, kanelia ja voita maun mukaan (jos haluat tehdä maidottoman, jätä voi pois)

Ohje:

Sulata margariini.

Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi.

Lisää maidon sekaan sokeri, kardemumma ja noin puolet jauhoista, joiden sekaan on lisätty hiiva. Sekoita hyvin.

Lisää taikinaan sulatettu margariini ja loput jauhot.

Jätä taikina kohoamaan liinan alle.

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Kuori ja pilko omenat. Lisää sekaan sokeria ja kanelia maun mukaan.

Kauli taikina hyvin ohueksi ja suorakaiteen muotoiseksi, ja levitä päälle voita, sokeria ja kanelia.

Rullaa taikina ja leikkaa kapeiksi paloiksi.

Vuoraa irtopohjavuoka (25 cm) taikinan paloilla ja painele palat littanoiksi niin, ettei palojen väliin jää rakoja.

Laita päälle omenat. Minulta jäi kaksi palaa taikinaa yli, joten laitoin ne omenoiden päälle.

Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia.

Nauti.

 

 

2 responses to “Omenapiirakka korvapuustipohjalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s