Megatron Braineater: Kapteeni Shiva osa 2 Chi

Megatron Braineater: Kapteeni Shiva Osa 2 Chi

Alkuteos Möytääng Shiva ilmestyy 3474  (2008)

350 s

Helmet-lukuhaaste 2018 kohta 29, kirjassa on lohikäärme (sopisi myös kohtiin 7, 9 (jos musta-valkoinen lasketaan väriksi), 28, 34, 38)

Kapteeni Shivan kakkososa jatkuu siitä, mihin ykkönen päättyi. Eletään 2700-luvun loppua. Semisynteettinen ihminen Shiva on nyt aikuinen ja saa pestin navigaattoriksi Siriukseen matkaavaan alukseen. Matkan aikana hän kehittää moottorin, joka mahdollistaa valoa nopeamman avaruusaluksen valmistuksen. Aurinkokuntaan palattuaan Shiva nimitetään kapteeniksi, ja hän aloittaa oman valoa nopeammin kulkevan aluksensa rakentamisen. Samaan aikaan hän käy taistelua omasta asemastaan ihmisistä erillisenä lajina, ja voittaa taistelun. Kirjan loppu antaa viitteitä myös Shivan vallanhimosta, joten pakkohan se on seuraavakin osa tästä sarjasta joskus lukea. Kuten ensimmäisessä osassa, niin myös tässä, on mielenkiintoinen kuvitus, ja musiikki-CD, jota en taaskaan kuunnellut.

Tämä oli toiseksi viimeinen kirja minun tämänvuotiseen Helmet-lukuhaasteeseen. Minulta puuttuu enää kirja kohdasta 31 ”kirjaan tarttuminen hieman pelottaa”. Minulla on kirjakin jo siihen kohtaan valmiina: Adam Smithin Wealth of Nations. Katsotaan, koska saan siihen tartuttua, sillä se on sellainen klassikko, jonka aloittaminen ihan oikeasti pelottaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s